This Happened #7 - een avond over interactief Dutch Design

 

De avonden worden langer en langer, dus een perfecte tijd voor This Happened Rotterdam, een avond over interactief Dutch Design. Dinsdag 13 oktober 2015 vindt de zevende Rotterdamse editie plaats in WORM. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en uw persoonlijke vragen te stellen aan de ontwerpers. This Happened-team Pieter Diepenmaat en Adriaan Wormgoor heeft voor u de volgende onderwerpen geselecteerd:

Anner Tiete van Beyond.io over X-II
In dit tijdperk van digitale overvloed maakt X-II het delen en ontdekken van muziek weer intiem en tastbaar. De muziek is nog steeds digitaal maar het delen gebeurt met behulp van nieuw soort muziekcassette. Anner zal vertellen over het ontwerpen, prototypen en testen van het product met gebruikers, maar ook over hoe de muziekindustrie reageerde. Een industrie die nog steeds aan het leren is hoe om te gaan met digitale auteursrechten.

 


John Tillema van Tweetonig over the Things Gateway
John vertelt hoe hun technische nieuwsgierigheid en toevallige ontmoetingen leidden tot de ontwikkeling van deze essentiële bouwsteen van the Things Network. Hij legt uit welke producten/diensten je met dit open source ‘internet of things’- netwerk kunt creëren, maar ook hoe Tweetonig binnen heel korte tijd de nodige hardware ontwikkelde waar dit netwerk op draait.

 

 

 


Dimme & Erica van Monkeybizniz vertellen over De wereld van verschil
De Wereld van Verschil is een online platform gericht op tieners die te maken hebben met het (aankomende) overlijden van een dierbare. Deze prachtige digitale wereld stimuleert gesprekken met anderen, maar is tegelijkertijd een persoonlijk toevluchtsoord voor reflectie. Dimme & Erica vertellen hoe ze van idee tot realisatie zijn gekomen met dit delicate onderwerp.

 

 


De vierde spreker voor de avond houden we nog even geheim.


Wij zien uit naar uw komst op dinsdag 13 oktober om 20.00 uur bij Worm, Boomgaardsstraat 71 Rotterdam. Voorverkoop met reductie bij WORM en meer informatie bij This Happened.

Designplatform Rotterdam
Kwartiermakers Jeroen Deckers, Willem Kars en Lucas Verweij

This Happened is een cyclus lezingen over de verhalen achter interaction design. Ons motto: ideeën hebben is makkelijker dan ze realiseren. Wij laten de 'Making of…' zien. Elke 'This Happened' avond bestaat uit een viertal sprekers die elk tien minuten praten over één afgerond, succesvol project waarin interaction design een rol speelt. Na elk praatje is er net zoveel tijd voor het publiek om te reageren met vragen, discussie en opmerkingen.niel

Van DNA tot Tiny-House

PECHA KUCHA NIGHTS #37
Van Recycle tot Big Data

PECHA KUCHA NIGHTS #36
Van Regeltjes tot Makers

PECHA KUCHA NIGHTS #35
Van Big Data tot Clouds

PECHA KUCHA NIGHTS #33