This Happened #7 

13 oktober 2015

WORM Rotterdam

Van muziek tot open source

De avonden worden langer en langer, dus een perfecte tijd voor This Happened Rotterdam, een avond over interactief Dutch Design.

Anner Tiete van Beyond.io over X-II In dit tijdperk van digitale overvloed maakt X-II het delen en ontdekken van muziek weer intiem en tastbaar. De muziek is nog steeds digitaal maar het delen gebeurt met behulp van nieuw soort muziekcassette. Anner zal vertellen over het ontwerpen, prototypen en testen van het product met gebruikers, maar ook over hoe de muziekindustrie reageerde. Een industrie die nog steeds aan het leren is hoe om te gaan met digitale auteursrechten. 

John Tillema van Tweetonig over the Things Gateway. John vertelt hoe hun technische nieuwsgierigheid en toevallige ontmoetingen leidden tot de ontwikkeling van deze essentiële bouwsteen van the Things Network. Hij legt uit welke producten/diensten je met dit open source ‘internet of things’- netwerk kunt creëren, maar ook hoe Tweetonig binnen heel korte tijd de nodige hardware ontwikkelde waar dit netwerk op draait.

Dimme & Erica van Monkeybizniz vertellen over De wereld van verschil. De Wereld van Verschil is een online platform gericht op tieners die te maken hebben met het (aankomende) overlijden van een dierbare. Deze prachtige digitale wereld stimuleert gesprekken met anderen, maar is tegelijkertijd een persoonlijk toevluchtsoord voor reflectie. Dimme & Erica vertellen hoe ze van idee tot realisatie zijn gekomen met dit delicate onderwerp. 
THIS HAPPENED = een cyclus lezingen over de verhalen achter interaction design, met als motto: ideeën hebben is makkelijker dan ze realiseren. Elke 'This happened' avond bestaat uit vier sprekers die elk tien minuten één afgerond, succesvol project presenteren op het gebied van interaction design. Een initiatief van Adriaan Wormgoor and Pieter Diepenmaat.


#7: This happened / okt. '15
#6: This happened / juni '15
#5: This happened / jan. '15
#4: This happened / aug. '14
#3: This happened / feb. '13
#2: This happened / sept. '13